Airobot wil metingen aan gebouw of terrein vergemakkelijken met AiroCollect

Airobot is al bekend van enkele professionele pakketten om drone data te verwerken, kondigt een nieuw softwarepakket aan. Met pakket wordt het eenvoudiger met met drones metingen te doen aan gebouwen en terreinen.

Met dit pakket willen ze ondernemers zoals waarbij het gebruik van drones geen core-business is helpen om toch relevante geo-informatie te verkrijgen. Dit pakket krijgt de naam AiroCollect.

De foto's gemaakt met een drone via fotogrammetrie aan elkaar te stitchen wordt geo-informatie verkregen. Bij dit proces zijn veel factoren van toepassingen en hebben invloed op het verkrijgen van een juist model. Met AiroCollect wordt dit ook mogelijk voor mensen zonder technische kennis. Alle complexiteit wordt door de software ingesteld. Het is mogelijk om met alle typen drones te werken omdat de verwerking gaat op basis van de foto's zelf.

AircoCollect voegt alle foto's samen tot een 3D model of orthomosaic. Op basis van dit 3D model kunnen metingen en berekeningen worden gemaakt. Een export naar meer professionele programma's zoals AutoCad is ook mogelijk.

Nauwkeurigheid

Airobot beloofd met AiroCollect dat het mogelijk is om centimeternauwkeurige metingen uit te voeren. Dit geldt zowel voor de 3D modellen als de orthomosaicen. De nauwkeurigheid is relatief absoluut. Dit betekent dat de metingen binnen het model centimeternauwkeurig zijn, echter kunnen de cooridinaten tot 1,5 meter afwijken met de werkelijke locatie op een kaart. Voor absolute nauwkeurig dient te worden gewerkt met RTK of PKK. AiroCollect heeft hier wel ondersteuning voor.

Doelgroep

Zoals vermeld is de doelgroep eindgebruikers waarbij het gebruiken van drones niet hun core-business is. De doelgroep bestaat uit tuinarchitecten, stratemakers, dakdekkers, klusjesmannen en makelaars. De software is gemakkelijk in gebruik zodat je geen technische kennis hoeft te hebben om er mee te werken.

Vanaf 5 augustus wordt het softwarepakket beschikbaar voor iedereen. Heb je interesse? Houd dan de website van Airobot in de gaten.

Vorige postDrones vaker ingezet - Veiliger en efficiënter, maar mogelijk ook meer overlast
Volgende postNieuwe hippe werkplek voor Dronematica