Kwelwater detectie met drone

Kwelwater detectie

Kwelwater opsporen met drone

Kwel is water dat onder druk vanuit de grond aan de oppervlakte terecht komt. Het zet druk op dijken waardoor er kleine waterstroompjes onder de dijken door gaan lopen (dit wordt piping genoemd). Zolang het daarbij alleen om waterstroompjes gaat, is er geen probleem. Wanneer er zand met die stroompjes wordt meegevoerd, kan dit problemen opleveren voor de stabiliteit van de dijken.

Met warmtebeelden gemaakt door een thermische camera kun je bij een hoogwatersituatie kwelwater goed inzichtelijk maken. Dit heeft te maken met verschillen in temperatuur tussen het water in de rivier en de temperatuur aan de landzijde van de dijk. Op basis van deze warmtebeelden wordt inzicht verkegen en zo kan worden bepaald waar versterking als eerste nodig is.

Op zonnige dagen is dit verschil het beste te detecteren en geeft al snel goed inzicht.

Drones en kwelwater

Drones zijn veilig, snel en wendbaar en daarom uitermate geschikt voor het zoeken naar kwelwater. Thermische beelden moeten op een juiste afstand woden genomen en een drone kan makkelijk over drassige plekken vliegen. Een inspecteur zou zelf het veld in moeten en alleen foto's kunnen maken van kleine stukjes locatie. Dit werk niet snel en kan ook gevaarlijk zijn. Drones vliegen vliegen gemakkelijk met 5 m/s en maken gelijktijdige zowel thermische als visuele foto's. Dit niet alleen sneller maar ook veel efficienter.

Ik wil meer weten over kwelwater detectie met drone

Neem vandaag nog contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden die u met ons heeft op het gebied kwelwater detectie met drones. Na een vlucht heeft u inzicht in waar kwelwater zich bevindt en welke acties moeten worden ondernomen. Neemt u eens een kijkje bij de gedetailleerde informatie op deze website om meer te weten te komen over onze werkwijze. In een persoonlijk gesprek geven wij u advies of maken we gelijk een afspraak om een drone inspectie uit te voeren.

Wat leveren wij

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Inspecties beelden

Ook moeilijk berijkbare en hoge plekken moeten worden geinspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten

Orthomosaic

Een orthomosaic is een 2D kaart een zeer hoge resolutie. Deze zijn gegeorefereerd en worden gebruikt in GIS applicaties en voor projectmanagement.
Meer weten