Volumeberekeningen met een drone

Van foto's naar volumeberekening

Mappen met een drone

Met fotogrammetrie worden afstandsdata en volumedata berekend. Dronematica maakt met drones snel de foto's voor een 2D kaart of 3D model waaruit afstand- en volumeberekening worden gemaakt.

Drone voor volumeberekingen

Je hebt zandafgegraven en wil bepalen hoeveel vrachtwagens nodig zijn voor het afvoeren, je als makelaar een oud object te koop en geen informatie over kubieke inhoud? Je kunt dan gaan gokken of de volume bepaling te laten door Dronematica met behulp van drones. Wij kunnen snel door middel van fotogrammetrie de volumes bepalen door objecten van alle kanten te fotograferen en hier een 3D model van te maken.

Met een drone een fotogrammetrie zijn volumes te berekenen van genomen foto's voor aannemers, bouwbedrijven en boeren - Dronematica

Relatieve en aboslute positionering

Volume berekeningen worden gemaakt met een relatieve nauwkeurigheid van ongeveer 5 centimer. Dit betekend dat de gemeten kaart nauwkeurig is echter de positie van de gehele kaart met een nauwkeurig van 5 cm op het aardoppervlakte is bepaald. Als dit niet voldoende is kunnen wij doormiddel van Real Time Kinematic met een gemiddelde nauwkeurigheid van 1,5 centimer metingen doen. Ook hierbij is de kaart nauwkeurig en de plek van de kaart ten opzicht van het aardoppervlak met een maximale afwijking van 1,5 cm.

Wat leveren wij

3D modellen

Een 3D model wordt voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het geven van inzicht van alle kanten of zelfs het uitvoeren van inspecties.
Meer weten

Pointcloud

Met een pointcloud meet je bijvoorbeeld afstanden tussen objecten of volumes van objecten. Een pointcloud bestaat uit miljoenen punten die allemaal een positie ten opzichte van elkaar hebben op de x, y en z as.
Meer weten