Particulieren

Laat je zonnepanelen inspecteren

Zonnepaneel inspectie met drone

Drones inspecties zijn niet alleen voor bedrijven met een groot budget. Ook jij kan de zonnepanelen of je dak laten inspecteren met een drone door Dronematica.

Je hebt zonnepanelen op het dak liggen en ziet elke maand dat je teruglevert. Dat is ook de bedoeling. Lever je ook maximaal terug? Dat is natuurlijk de vraag. Zonnepanelen zijn onderhevig aan de weeromstandigheden en andere elementen. Door een storm maakt dat er scheuren in je paneel komen, vogels laten poep vallen op je paneel, begroeiing zorgt voor schaduw, enz. Dit zijn allemaal reden waarom jouw rendement steeds minder wordt. Hoe kom je daar achter?

Thermische inspectie met een drone

Met onze drone maken wij thermische foto's van je zonnepanelen op je juiste afstand en juiste hoek zodat je inzicht krijgt in hoe je zonnepanelen werken. Naast de thermische foto's maken wij ook visuele foto's. Alle afwijkingen op de thermische foto's worden vergeleken met de visuele foto's. Zo wordt wordt vogelpoep herkent als viezigheid en niet als defect aan de zonnepanelen.

Kapotte cellen en diodes verminderen je rendement. Met inspecteren worden deze gedetecteerd waarna je hier proactief actie op kunt ondernemen. Ervaring leert dat bij 80% van de zonnepanelen na enige tijd defecten optreden.

Loop geen rendement mis

Waarom een thermische inspectie

  • Geeft inzicht op een niveau dat je normaal niet ziet
  • Veilig: het betreden van een dak is nooit zonder risico, zeker op een regenachtige dag. Geen kans om zonnepanelen te beschadigen omdat je fysiek niet in de buurt komt.
  • Grotere accuraatheid: met drones krijg je een volledig overzicht van de staat van je zonnepanelen.
  • Inzicht zodat je het onderhoud slim plant.
  • Inzicht in afwijkingen van het rendement van je zonnepanelen en de mogelijkheid hier actief op te anticiperen

opname thermisch en visueel met de drone - dronematica

Laat jouw zonnepanelen ook inspecteren door Dronematica. Snel en veilig inzicht met een overzichtelijke rapportage.

Dakgoot inspectie met drone

In Nederland regent het in overvloed en de dakgoten hebben flink wat water te verwerken. Door bladeren, mos, vogelpoep en andere viezigheid raakt de dakgoot verstopt. Als je dakgoot verstopt wordt het water niet goed afgevoerd en leidt vaak tot lekkages en zelfs tot natte binnenmuren met schimmels tot gevolg.

Na de inspectie weet je of de dakgoten moeten worden schoongemaakt. Ook zie je of delen kapot zijn, beugels zijn verbogen en zelfs of er gaten in zitten.

Het inspecteren van dakgoten combineren wij samen met het inspecteren van zonnepanelen. Hiermee heb je twee vliegen in in klap en ben je efficient en duurzaam bezig.

Historie opbouw

Bouw een goede historie van je zonnepanelen zodat je proactief kunt handelen bij onderhoud, vervanging en het gezondhouden van je rendement.

Inzicht in rendement

Krijg inzicht of je zonnepanelen nog steeds met het aangegeven rendement presteren. Wat zijn de mogelijkheden om je rendement optimaal te houden.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom ook te weten hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Deel deze pagina met je vrienden en netwerk

Wat leveren wij

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Inspecties beelden

Ook moeilijk berijkbare en hoge plekken moeten worden geinspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten