Zonnepaneel inspectie Voorst

Voor 12.000 huishoudens aan groene stroom

Zonneakker Voorst heeft 117.416 zonnepanelen waarmee ze 12.000 huishoudens van groene stroom kunnen voorzien. Technische gezien kan deze zonneakker 45,2Mw opwekken en is hiermee een van de grootste zonnepannelen parken in Nederland.

Dronematica heeft een visuele en thermische inspectie gedaan van deze zonnepanelen. De data hiervoor wordt gebruikt voor het 'inleren' van software met kunstmatige intelligentie voor het herkennen en identificeren van afwijkingen bij zonnepanelen. Solar Spy is nu bezig om de kunstmatige intellegentie bij te leren voor het lezen van data uit de thermische camera's van DJI.

Eerst is begonnen met het maken van een orthomosaic om een volledig en actueel inzicht te krijgen van de zonnepanelen. Daarna zijn close-up thermische en visuele foto's gemaakt van de zonnepanelen. Met software worden deze foto's aan elkaar gelinkt en tot diverse lagen in de orthomosaic verwerkt.

Op basis van deze foto's worden afwijkingen gedetecteerd. Per afwijking wordt het soort afwijking bepaald en het geschatte verlies van deze afwijking. Het rapport geeft uiteindelijk een totaal verlies aan rendemant.

Wil je ook meer informatie wat deze inspecties en rapportages voor jou kunnen doen? Neem dan nu contact op.Wat leveren wij

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Inspecties beelden

Ook moeilijk berijkbare en hoge plekken moeten worden geinspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten

Orthomosaic

Een orthomosaic is een 2D kaart een zeer hoge resolutie. Deze zijn gegeorefereerd en worden gebruikt in GIS applicaties en voor projectmanagement.
Meer weten