Woningcorporaties

Drones voor inzicht voor slim onderhoud

Drones voor woningcorporaties

Als woningcorporatie ben je continue op zoek naar de juiste informatie over huizen binnen het portfolio. Met de juiste inzichten vanuit de lucht maak je betere beslissingen over de staat van kozijnen, muren, daken, zonnepanelen en kan je proactief en slim onderhoud inplannen.

Drones zijn makkelijk inzetbaar, veilig en efficient. Door hun grote en omdat ze op elektriciteit werken, is de het dataverzamelen ook duurzaam. Drones vliegen makkelijk in woonwijken zonder veel lawaai. Hierdoor wordt snel data verzameld zonder bewoners tot last te zijn.

Toegevoegde waarde woningcorporaties

Woningcorporaties hebben met veel zaken te maken. Onderhoud van huizen, juridische contracten met verhuurders en onderhoudsbedrijven, plannen nieuwe woningen, plannen renovaties, enzevoort. Al deze zaken vragen om verschillende soorten data die inzicht bieden. Voor zaken die om inzicht vragen met thermische en visuele beelden van de buitenkant van huizen en grond biedt Dronematica de uitkomst om dit snel, efficient en duurzaam te verzamelen.

Inspectie van huizen met drones

Dronematica doet inspecties aan daken, dakgoten, muren, zonnepanelen met drones met een hoogwaardige camera's. Door deze beelden toe te voegen een het huidige asset management systeem wordt de data set verrijkt met extra relevante informatie voor het nemen van gedegen beslissingen.

Door goede analyse wordt onderhoud slim ingepland, historische data van huizen opgebouwd voor verzekeringsdoeleinden of inzicht verkregen in hoe huizen meer duurzaam en veilig te maken.

Voor onderhoud wordt een visuele camera gebruikt met een groot zoombereik waardoor altijd op een veilige afstand wordt gevlogen. Daarnaast beschikt Dronematica ook over een thermische camera voor het inspecteren van zonnepanelen, opsporen van lekkages en het maken van een thermische scan van muren voor inzicht in de isolerende waarde.

Veilig en efficient

Identificeer, analyseer en voorkom risico’s gemakkelijk en snel. Drones zijn zowel veilig als efficiënt wanneer het aan komt op het inspecteren van gevaarlijke of moeilijk berijkbare locaties. Door de snelheid, veiligheid, wendbaarheid en relatief lage kostenplaatje van drones is het dus mogelijk om vaker inspecties uit te voeren. Hierdoor ben je dus ten alle tijden compliant, en dat werkt een stuk prettiger.

Integreer

Integreer data met andere systemen zoals Ultimo of BIM systemen. Met drones worden foto's ingewonnen voor 3D modellen worden ingewonnen voor verdere bewerking gespecialiseerde software. Zo kun je snel acteren op veranderende omstandigheden en ben je altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom ook te weten hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Toepassingen met drones

Deel deze pagina met je vrienden en netwerk

Wat leveren wij

3D modellen

Een 3D model wordt voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het geven van inzicht van alle kanten of zelfs het uitvoeren van inspecties.
Meer weten

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Inspecties beelden

Ook moeilijk berijkbare en hoge plekken moeten worden geinspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten

Orthomosaic

Een orthomosaic is een 2D kaart een zeer hoge resolutie. Deze zijn gegeorefereerd en worden gebruikt in GIS applicaties en voor projectmanagement.
Meer weten

Lucht fotografie en video met drone

Beelden met een uniek perspectief vanuit de lucht. Maak je promotiefilm of website extra bijzonder door luchtopnames te combineren met normale opnames
Meer weten