Verzekeraars

Drones maken risico’s inzichtelijk

Besparen met drones

Voor verzekeraar is het vanuit de lucht verzamelen van data een innovatieve en verantwoorde manier vanuit het oogpunt van milieu en menselijke risico's. Door drones te gebruiken voor inspecties bij verzekeringsclaim verlaag je de risico die horen bij moeilijk te bereiken locaties, zwaarbeschadige objecten of zelfs locaties met gevaar op besmetting. Voor verzekeraars is dit een win win situatie omdat voor lagere kosten de afhandelsnelheid wordt vergroot.

Efficienter werken met drones

Schadeclaims dienen snel te worden opgepakt en correct worden afgerond. De klanten willen ook snel worden uitbetaald. Sommige locaties kunnen pas op latere momenten veilig worden betreden waardoor alles vertraging oploopt en niet de gewenste service wordt geleverd. Dit is zowel voor verzekeraars als hun klanten een doorn in het oog.

Drones inspecteren locaties waar mensen dit (nog) niet veilig kunnen. Vanuit de lucht worden hoge resolutiefoto's en video-opnamen gemaakt waarna deze veilig op kantoor worden beoordeeld. De doorloopt tijd voor het afhandelen van schadeclaims wordt hierdoor structureel efficienter. Hiermee wordt ook de druk op bestaand personeel verlicht alsook de noodzaak meer personeel aan te trekken verminderd.

Houd je klantwaardering hoog

Proactief risicomanagement door drones

Gebieden met hogere risico's worden preventief geinspecteerd zodat proactief hier op wordt geacteerd. Hiermee wordt het risico van de verzekaar en het leed van de klant verlaagd. Voor verzekeraars die duurzaam is "Voorkomen is beter dan genezen" een belangrijke werkwijze.

Betere data voor analyse

Met drones is het snel en veilig vastleggen van schades. Deze data wordt verrijkt met data zoals weersomstandigheden, de staat van de omgeving of infrastructuur. Zo wordt complexe data snel tot informatie verwerkt voor een spoedige en gedegen afronding.

Efficient en veilig

Verzekeraars verzamelen met drones data 10 keer sneller dan op traditionele manieren. Hiermee wordt het kostenplaatje ook lager.

Hoge efficiency en lagere kosten

Het gebruik van drones is tot 85% sneller en goedkoper dan de traditionele manier van onderzoeken. Drones zet je effecient in op het moment dat je ze nodig hebt.

Minder menselijk risico lopen

Drones vliegen gemakkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen tijdens inspecties waardoor het risico voor inspecteurs significant wordt verlaagd. Het gebruik van drones is een soort verzekering voor verzekeraars.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom ook te weten hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Deel deze pagina met je vrienden en netwerk

Wat leveren wij

Inspecties beelden

Ook moeilijk berijkbare en hoge plekken moeten worden geinspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Orthomosaic

Een orthomosaic is een 2D kaart een zeer hoge resolutie. Deze zijn gegeorefereerd en worden gebruikt in GIS applicaties en voor projectmanagement.
Meer weten

3D modellen

Een 3D model wordt voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het geven van inzicht van alle kanten of zelfs het uitvoeren van inspecties.
Meer weten

Lucht fotografie en video met drone

Beelden met een uniek perspectief vanuit de lucht. Maak je promotiefilm of website extra bijzonder door luchtopnames te combineren met normale opnames
Meer weten