Reekalfjes zoeken met drone

Reekaljfes snel en veilig gevonden

Met een drone snel ree kalfjes opsporen voor een beter landschapbeheer - DronematicaBespaar kosten en leed

In de maanden mei en juni worden de meeste ree kalfjes geboren. Voor boeren is dit een vervelende tijd omdat zij zich vaak in de weilanden bevinden. Bij niet goed opletten kan een reekalfje in een machine komen met alle gevolgen van dien. Met een drone wordt ter plekke bepaald of een weiland veilig is om te maaien. Deze inspectie is snel en doeltreffend voor zowel de natuur als de machines.


Steun de natuur en zet onze drone in

De oplossing met drones

Onze drone heeft een thermische camera waarmee vanuit de lucht zeer snel in kaart wordt gebracht waar reekalfjes zich bevinden. Binnen 15 minuten of minder wordt 3 hectare afgezocht en in kaart gebracht. Handmatig zoeken duurt veel langer en heeft een groter risico dat er een reekalf wordt vergeten.

Hiermee wordt het oponthoud tot een minumum vermindert, schade aan machines voorkomen en de natuur in stand gehouden. De kosten van reparatie van machines is hoger afgezien van de tijd en kosten voor het oponthoud.

Werkwijze

Het zoeken naar reekalveren moet vlak voor het maaien gebeuren.

  • Plan samen het moment dat je wil maaien
  • Zorg voor voldoende mensen om de reekalveren te verplaatsen
  • Pak de gevonden reekalveren altijd op met een grote pluk gras en plastic handschoenen
  • Leg de kalveren buiten het te maaien perceel op een rustige, veilige en schaduwrijke plek

Het is verstandig om na het maaien nogmaals een controlevlucht uit te voeren. Zijn er meerdere locaties, dan vliegen wij de velden achter elkaar waarna wij daarna gelijk door kunnen met de controlevluchten.

Duurzaam

Het zoeken met een drone is ook duurzaam omdat deze veilig en efficient vliegt. Drones maken relatief weinig lawaai waardoor de overige natuur niet wordt belast. Drones vliegen op elektricitiet en niet op kerosine of andere fossiele brandstof. Daardoor is er ook geen uitstoot van verbranding die in de omgeving neerslaat.

Wat leveren wij

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Lucht fotografie en video met drone

Beelden met een uniek perspectief vanuit de lucht. Maak je promotiefilm of website extra bijzonder door luchtopnames te combineren met normale opnames
Meer weten