Slim

Van drone naar slimme dataverwerking

Drones kunnen niet alleen slim vliegen op basis van voorgeprogrammeerde vliegplannen of in sommige gevallen zelfs op Artificial Intelligence. Tegenwoordig wordt de data ook steeds slimmer verwerkt. Enkele foto's kunnen nog wel handmatig worden nagekeken.

Van een gemiddeld zonnepanelen worden 4000 foto's genomen van alle zonnepanelen. Deze handmatig controleren is ondoenlijk. Hier komt slimme dataverwerking met Artificial Intelligence kijken. De computer kan slim alle foto's analyseren en op basis van patronen bepalen welke afwijkingen er zijn. Ook kan de computer in veel gevallen al bepalen om wat voor een soort afwkijking het gaat. Het aantal afwijkingen is altijd een veel kleinere subset van alle foto's. Deze foto's worden dan door een gespecialiseerde analist bekeken.

Zo worden slimme algoritmes ingezet om data snel en efficient te verwerken.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Blog

thermische inspecties door dronematica

Verzekeraars gaan inspectie zonnepanelen als harde eis stellen

De gedachte dat verzekeraars Scope 12-inspecties voor gebouweigenaren met zonnepanelen verplicht gaan stellen om voor een verzekering in aanmerking te komen, doet menig installateur beven.

Meer weten
Snuffeldrone brandweer twente - dronematica

Brandweer snuffeldrone

De brandweer heeft samen met Hogeschool Saxion en Robor Electronics Borne een snuffel drone ontwikkeld. Het betreft een aangepaste DJI M100.

Meer weten

Drones tegen sprinkhanen plaag Oost Africa

De Verenigde Naties (VN) gaan drones met sensoren en verstuivers testen om een plaag van woestijnsprinkhanen in Oost-Afrika te bestrijden.

Meer weten