Slim

Van drone naar slimme dataverwerking

Drones kunnen niet alleen slim vliegen op basis van voorgeprogrammeerde vliegplannen of in sommige gevallen zelfs op Artificial Intelligence. Tegenwoordig wordt de data ook steeds slimmer verwerkt. Enkele foto's kunnen nog wel handmatig worden nagekeken.

Van een gemiddeld zonnepanelen worden 4000 foto's genomen van alle zonnepanelen. Deze handmatig controleren is ondoenlijk. Hier komt slimme dataverwerking met Artificial Intelligence kijken. De computer kan slim alle foto's analyseren en op basis van patronen bepalen welke afwijkingen er zijn. Ook kan de computer in veel gevallen al bepalen om wat voor een soort afwkijking het gaat. Het aantal afwijkingen is altijd een veel kleinere subset van alle foto's. Deze foto's worden dan door een gespecialiseerde analist bekeken.

Zo worden slimme algoritmes ingezet om data snel en efficient te verwerken.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Blog

Vermoedelijk botsing Cessna en drone

Een sportvliegtuig dat gistermiddag noodgedwongen terugkeerde naar Eindhoven Airport na een botsing, is vermoedelijk geraakt door een drone. Niemand raakte gewond, maar het toestel is wel beschadigd geraakt, meldt de politie.

Meer weten
Amsterdam droneweek 2020 | Dronematica

Amsterdam Drone Week 2020

Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving.

Meer weten

Eerste drone levert pakket op schip in Rotterdam

In de haven van Rotterdam is voor het eerst met een drone een pakketje afgeleverd op een groot schip. Het is nog een proef, maar het is de bedoeling dat drones in de toekomst vaker worden ingezet om spullen af te leveren.

Meer weten