Slim

Van drone naar slimme dataverwerking

Drones kunnen niet alleen slim vliegen op basis van voorgeprogrammeerde vliegplannen of in sommige gevallen zelfs op Artificial Intelligence. Tegenwoordig wordt de data ook steeds slimmer verwerkt. Enkele foto's kunnen nog wel handmatig worden nagekeken.

Van een gemiddeld zonnepanelen worden 4000 foto's genomen van alle zonnepanelen. Deze handmatig controleren is ondoenlijk. Hier komt slimme dataverwerking met Artificial Intelligence kijken. De computer kan slim alle foto's analyseren en op basis van patronen bepalen welke afwijkingen er zijn. Ook kan de computer in veel gevallen al bepalen om wat voor een soort afwkijking het gaat. Het aantal afwijkingen is altijd een veel kleinere subset van alle foto's. Deze foto's worden dan door een gespecialiseerde analist bekeken.

Zo worden slimme algoritmes ingezet om data snel en efficient te verwerken.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Blog

Airobot wil metingen aan gebouw of terrein vergemakkelijken met AiroCollect

Airobot is al bekend van enkele professionele pakketten om drone data te verwerken, kondigt een nieuw softwarepakket aan. Met pakket wordt het eenvoudiger met met drones metingen te doen aan gebouwen en terreinen.

Meer weten
Dronematica legt aan Business Open uit wat de toegevoegde waarde van drones zijn | Dronematica

Pitch bij Business Open Rijk van Sybrook

Op vrijdag 3 juli is er een pitch gegeven over Dronematica bij Business Open bij Rijk het Sybrook. Wat is de toegevoegde waarde van een drone en waar behaald je winst mee.

Meer weten

Hoe vaak hebben zonnepanelen inspectie nodig?

Hoe vaak dienen zonnepanelen te worden gecontroleerd? Lees het hier en ook waarom dit met drones een veilige en kosten besparende oplossing is om proactief te reageren op afwijkingen en je rendement optimaal te houden.

Meer weten