Slim

Van drone naar slimme dataverwerking

Drones kunnen niet alleen slim vliegen op basis van voorgeprogrammeerde vliegplannen of in sommige gevallen zelfs op Artificial Intelligence. Tegenwoordig wordt de data ook steeds slimmer verwerkt. Enkele foto's kunnen nog wel handmatig worden nagekeken.

Van een gemiddeld zonnepanelen worden 4000 foto's genomen van alle zonnepanelen. Deze handmatig controleren is ondoenlijk. Hier komt slimme dataverwerking met Artificial Intelligence kijken. De computer kan slim alle foto's analyseren en op basis van patronen bepalen welke afwijkingen er zijn. Ook kan de computer in veel gevallen al bepalen om wat voor een soort afwkijking het gaat. Het aantal afwijkingen is altijd een veel kleinere subset van alle foto's. Deze foto's worden dan door een gespecialiseerde analist bekeken.

Zo worden slimme algoritmes ingezet om data snel en efficient te verwerken.

Sanne de Jong van Dronematica

Sanne de Jong

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij vertellen hoe drones helpen met het onderbouwd nemen van beslissingen.

Blog

Nieuw wereld record met drones

In het Chinese Zhuhai gaf de firma met de imponerende naam Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology onlangs een lichtshow weg met een ontzagwekkend aantal van 3.051 drones

Meer weten

Vermoedelijk botsing Cessna en drone

Een sportvliegtuig dat gistermiddag noodgedwongen terugkeerde naar Eindhoven Airport na een botsing, is vermoedelijk geraakt door een drone. Niemand raakte gewond, maar het toestel is wel beschadigd geraakt, meldt de politie.

Meer weten

Hoe vaak hebben zonnepanelen inspectie nodig?

Hoe vaak dienen zonnepanelen te worden gecontroleerd? Lees het hier en ook waarom dit met drones een veilige en kosten besparende oplossing is om proactief te reageren op afwijkingen en je rendement optimaal te houden.

Meer weten