Spectaculaire drone show Rotterdam

Het gaat om het bekende drone-kunstwerk Franchise Freedom, dat eerder in onder meer Miami te zien was. De vliegende ode was nu niet alleen te zien om inwoners en zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken ten tijde van de coronacrisis, maar ook om op deze manier stil te staan bij 75 jaar vrijheid. Het initiatief om dit in Rotterdam te doen, kwam van het kunstenaarsduo DRIFT en het creatieve bedrijf Mothership.

"Op deze bijzondere Bevrijdingsdag zit de hele wereld vast in de greep van het coronavirus", zei Jeroen Everaert van Mothership. "Juist nu wil Mothership meewerken om met dit kunstwerk een teken van hoop te geven. Herdenk, hoop en hou vol!"

Dinsdagavond 5 mei om 22:00 uur wordt er bij de Erasmusbrug in Rotterdam een droneshow georganiseerd ter gelegenheid van bevrijdingsdag. Ook wordt met de show een ode gebracht aan zorgmedewerkers. De show zal live via YouTube worden gestreamd.

Bij de Erasmusbrug

Dat er iets stond te gebeuren bleek al uit een nogal opmerkelijke NOTAM. Volgens de kennisgeving aan luchtruimgebruikers wordt het luchtruim rond de Erasmusbrug tijdelijk afgesloten in verband met ‘RPAS TESTING’. Extra opvallend was het nachtelijke tijdstip van de ‘test’.

De show is een initiatief van kunstenaarscollectief Studio Drift en kunstorganisatie Mothership, en werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en Gemeente Rotterdam. Studio Drift organiseerde eind 2018 boven het IJ in Amsterdam de eerste droneshow in Nederland, in samenwerking met Intel.

Paar honderd drones

Voor de show van vanavond zullen een paar honderd drones opstijgen om vervolgens boven de Maas een aantal figuren uit te beelden. De ‘Franchise Freedom’ drone lichtshow zal live worden gestreamd, via het YouTube-kanaal van Studio Drift.

Vorige postDrones tegen sprinkhanen plaag Oost Africa
Volgende post