Vogelwerkgroep Geesteren

Op 6 mei is voor de Vogelwerkgroep Geesteren meegeholpen met het zoeken naar Gruttonesten.

In dit veld zaten diverse Grutto nesten met eieren en ook nog enkele nesten waarvan de eieren al waren uitgekomen. De boer van dit eiland wil het gras maaien en daarom gaat de Vogelwerkgroep Geesteren deze nesten markeren.

Hun eigen drone was op die dag niet operationeel en door Dronematica is aangeboden om tot de drone weer operationeel is te helpen met zoeken met onze drone met thermische camera. Juist deze week is dit belangrijk omdat nesten op uitkomen staan en sommige boeren al willen maaien. Voor de Twentse natuur is het belangrijk om de aantallen vogels in stand te houden. Daarom zijn ook deze zoektochten. De nesten worden gemarkeerd waarna er omheen wordt gemaaid.

thermisch beeld grutto nest met drone | dronematicaOp een afstand van 45 meter hoogte wordt gezocht naar hotspots. Bij het vinden van een hotspot wordt met de zoom camera ingezoomd om te controleren of het om een nest gaat.

een gruttonest gevonden vanaf 45 meter hoogte met de drone | dronematicaEr zijn in totaal 6 Gruttonesten gevonden en 2 nesten van de Wulp. Dit is voor deze avond een zeer goede score.

Naast vogelnesten waren veel hazen aanwezig en een 2 reeën met waarschijnlijk een reekalfje.

een haas gespot vanaf 45 meter hoogte | dronematica

Dronematica beschikt over een DJI M300 met een thermische camera waardoor in dit geval de warme eieren en dieren gemakkelijk worden gespot in het weiland. Daarnaast wordt deze drone ook ingezet voor het inspecteren van zonnepanelen op daken.

weidevogels zoeken door dronematica

Vorige postKosteneffectief inspecteren met drones
Volgende postDrone inspectie en slimme automatisering